Nieuwsarchief 2011 - Museum Lambert van Meerten verandert in een stagelab: Tijdelijke sluiting wegens museale én bouwkundige renovatie

E-mailadres Afdrukken PDF

Wethouder Milène Junius heeft namens de gemeente Delft/ Erfgoed Delft en omstreken een bijzondere samenwerkingsovereenkomst getekend met de Reinwardt Academie te Amsterdam. Met deze overeenkomst stelt Erfgoed Delft e.o. aan jonge erfgoedprofessionals van de Reinwardt Academie een stagelab ter beschikking, in de vorm van het museum Lambert van Meerten. De studenten gaan de tentoonstellingen, het collectiebeheer en de communicatie en marketing een nieuwe impuls geven.

 

Lambert van Meerten sluit zijn deuren

De start van de samenwerking valt niet geheel toevallig samen met het moment dat Museum Lambert van Meerten voor langere tijd zijn deuren sluit. Uit onderzoek is gebleken dat de bouwkundige staat van het ruim 120 jaar oude pand aan de Oude Delft goed is. De koepel dient echter gerestaureerd te worden. Erik de Groot, directeur Erfgoed Delft e.o.: ‘Restauratie van de koepel kan alleen plaatsvinden in een gesloten museum. Als we dan toch dicht moeten, ontstaat een ideale gelegenheid om het museale concept van Lambert van Meerten onder de loep te nemen. Bovendien zit Erfgoed Delft e.o. in een proces van verzelfstandiging. In een dergelijk traject is het altijd goed jezelf weer eens af te vragen: doen we nog wel de goede dingen, en doen we de dingen nog wel goed? De aanwezigheid van creatieve, deskundige studenten van de Reinwardt Academie zal ons hier zeker bij helpen.’

 

Unieke leerervaring

Ook voor de Reinwardt Academie is de samenwerking met Delft bijzonder: ‘Alle betrokkenen hebben baat bij een dergelijke samenwerking’, alsdus Teus Eenkhoorn, directeur van de Reinwardt Academie. ‘Voor zowel studenten als de academie biedt een meerjarenproject als dit veel mogelijkheden. Naast de kans om onze actuele kennis direct in te zetten voor kleinere en grotere projecten die daadwerkelijk gerealiseerd worden, ervaren we medeverantwoordelijkheid voor de verschillende vormen van onderzoek, de implementatie daarvan en het bestendigen van een eindsituatie. Kortom, een zeer bijzondere en unieke leerervaring." De Reinwardt Academie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten biedt een vierjarige bacheloropleiding Cultureel erfgoed en een internationale masteropleiding Museologie van 18 maanden.

 

Heropening

Museum Lambert van Meerten is vanaf maandag 14 maart aanstaande gesloten. Het moment van de heropening voor het publiek is nog niet bekend. Het stijlvolle grachtenpand is na afronding van de bouwwerkzaamheden eind mei weer beschikbaar voor verhuur voor ontvangsten, fotoreportages, recepties et cetera. Meer informatie is te vinden op www.erfgoed-delft.nl en www.reinwardtacademie.nl.

Laatst aangepast op donderdag 23 juni 2011 13:00  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies