Nieuwsarchief 2012 - Cold Case: Willem van Oranje

E-mailadres Afdrukken PDF

Tentoonstelling Cold Case: Willem van Oranje toont de resultaten van het onderzoek naar de moord op Willem van Oranje.

Het Delftse forensisch onderzoeksbureau DelftTech en Museum Het Prinsenhof hebben de afgelopen vier jaar gewerkt aan een uitgebreide reconstructie van de moord op Willem van Oranje (10 juli 1584). Geavanceerde forensische methoden, zoals 3D laserscan technologie, schietproeven en sporenonderzoek op de plaats delict, aangevuld met onderzoek naar bouwhistorische en historische bronnen, geven antwoorden op tot nog toe onbeantwoorde vragen. De uitkomsten van het onderzoek zullen een ander licht werpen op de moord op de Vader des Vaderlands.

Cold-case: Willem van Oranje
De tentoonstelling Cold Case: Willem van Oranje is vanaf zondag 1 april tot en met 1 juli 2012 te bezichtigen en toont de resultaten van het recente onderzoek naar de moord op Willem van Oranje. De tentoonstelling presenteert een verhelderende vergelijking van het traditionele beeld over de moord en de recente reconstructie. Naast nieuwe conclusies is er ook aandacht voor de moderne technieken die zijn toegepast bij dit onderzoek.
Aan de hand van de thema's: Gebouw, Moordhal, Wapen, Slachtoffer en Dader zijn de belangrijkste deelonderzoeken onder de loep genomen. Bezoekers kunnen zo over de schouder van de onderzoekers meekijken.

Presentatie onderzoekresultaten
De EO heeft voor het programma Blauw Bloed het onderzoek op de voet gevolgd en heeft de primeur op de bekendmaking van de resultaten. In de uitzending van 31 maart zal uitgebreid aandacht worden besteed aan het onderzoek en de resultaten.

BeeldColdCaseWillemvanOranje

Meer informatie: www.prinsenhof-delft.nl/willem-van-oranje

Laatst aangepast op woensdag 31 oktober 2012 14:32  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies