Archeologie in Spoorzone Delft

E-mailadres Afdrukken PDF

Bezoek vanaf zaterdag 24 november de expositie 'Archeologie in Spoorzone Delft' in informatiecentrum Delft Bouwt (Barbarasteeg 2/tegenover het station).

Archeologie is speuarcheologie delft spoorzoneren naar sporen van mensen van vroeger. Die sporen liggen vaak goed verborgen onder de grond. Voordat de aanleg van de spoortunnel ze uitwist, zijn archeologen op zoek gegaan naar de resten uit het verleden. Aan de hand van deze resten wordt de geschiedenis van Delft achterhaald en antwoord gegeven op de vraag: hoe zag het leven er hier vroeger uit?

De tentoonstelling is leuk voor alle leeftijden. Bezoekers krijgen een goede indruk van het archeologisch onderzoek en de vondsten die zijn gedaan. De meest spectaculaire pronkstukken, zoals een middeleeuwse wapenwant, worden tentoongesteld. Een speciaal gemaakte replica van dit zeldzame onderdeel van een harnas, zal veel mensen boeien. Verder kom je een reconstructie van een opgraving tegen en een vitrine met gevonden voorwerpen die mogen worden aangeraakt en opgepakt. Er is ook een touch table met een applicatie waarmee je zelf aan de slag kunt als archeoloog in de spoorzone.

Toegang is gratis

Locatie:
Informatiecentrum Delft Bouwt
Barbarasteeg 2, Delft

Openingstijden:
woensdag t/m vrijdag
11.00 - 18.00 uur

 

 

Laatst aangepast op dinsdag 27 november 2012 16:32  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies